Kako se kupaju konji.

Kako se kupaju konji.

Što se kupanja tiče konji su više kao kokoške. Kupaju se u prašini. To parazitima otežava život. Na konjima parazitira hrpa nametnika. Unutrašnjih i vanjskih. Komarci, muhe, obadi veliki i mali, neke crvene muhe, krpelji i svašta nešto. Nakon svakog jahanja prva stvar koju konji naprave kada ih vratimo na pašnjake je da se dobro izvaljaju na zemlji. Mi u Geronimu nastojimo ne ometati konjske prirodne potrebe i navike. Plus toga smatramo se jahačima a ne čistačima konja. Zato prije jahanje čistimo samo mjesto na koje stavljamo podsedlicu i mjesto po kojem prolazi kolan koji drži sedlo. Ljudska manija da sve bude oprano, čisto i namirisano vjerojatno konje dovodi do očaja. Jer tako friško namirisani i bez prašine i blata na svome tijelu veća površina tijela izložena je napadajima komaraca obada i kompanije. Dovoljno je pustiti konje van iz štale na slobodu i odmah ćete vidjeti što je njima dobro. Prva stvar koju konj napravi kada ga se pusti iz štale ili ga se pusti nakon jahanja je da se dobro izvalja.

Ako konji žele blatnu kupelj i uvijek iznova to redovito rade ... tko sam ja da se miješam ? Evo i jedne priče iz života. Istinite naravno kao i sve ostale priče koje ćete pročitati na ovim stranicama. Cura se zove Danijela ... profesorica latinskog ... čarobna , pogotovo ako malo popije, ona mi je promijenila percepciju i moj odnos prema curkama koje vole pogledati u čašu. Dok je trijezna ugodna je za razgovor i za gledanje ... kada malo popije postane urnebesno zabavna i zanimljiva. No da se vratimo na temu. Danica je jahala kod mene godinama. I uvijek je željela samo galopirati. Taj dan ... iako smo galopirali poprilično puno kako je to kod nas već uobičajeno ... Danica je bila nezadovoljna ... spominjala je cijenu jahanja i kako joj je bilo malo galopa. Rekao sam joj ako joj je jahanje kod mene postalo dosadno i manjkavo ... a mi smo poznati po tome da konjima vadimo mast na terenskim jahanjima ... da bi trebala razmisliti o kupovini vlastitog konja. Sa vlastitim konjem može jahati kako hoće i galopirati do mile volje. Hmmmm ... pojavio se sjaj u očima i smješak ... Kaj stvarno? ... pitala je ko mala curica. Kupila je bijelog arapa. I sada dolazi dio priče vezan uz čišćenje.

Kako cure već znadu biti tvrdoglave tako si je i Danica ubrijala u glavu da će ona svog konja prati i mazati ga uljima poslije svakog jahanja. Đaba sam joj ja govorio da to neće valjati. Mislim da je ulje koristila za raspetljavanje grive i repa. Danica je oprala svog konja i namazala ga uljima samo jednom ... jer čim je završila i pustila konja ... on se je onako namazan uljima izvaljao u prašini. Više nije bio bijelac. Postao je žut ... u flekama. A naša Danica više nikada nije prala svoga konja ... barem dok je bila kod mene. Kasnije se spanđala sa jednim dečkom iz kluba i danas žive sa vlastitim konjima na vlastitom imanju. Happy and story. Jedino sam ja bio jaaako tužan kad je otišla. Čak sam sklepao i jedan video u to ime. Video se zove ... Tu noć kad si se udavala. Danica je ona curka koja se ceri snimana u slow motionu a njen dečko nosi smeđi šešir. Lijep par. šmrc

:)

video ... Tu noć kad si se udavala.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok