Individualan pristup koji škola jahanja Geronimo pruža svim polaznicima

Individualan pristup koji škola jahanja Geronimo pruža svim polaznicima

Individualan pristup svakom polazniku škole Geronimo, u prvim satima, omogućuje učenje "kasa" u rekordnom vremenu. 

Jahač početnik za vrijeme učenja jahanja kasom nalazi se u stresnoj situaciji. Od njega se traži (pod prijetnjom pada) da zavlada svim dijelovima svoga tijela, da se miće na čudan način i povrh toga još, da bude i muzikalan, to jest da prati ritam. Aktivan angažman instruktora od presudne je važnosti.

Svaki čovjek ima neki svoj (obično krivi) položaj tijela koji zauzima dok jaše hodom, kasom ili galopom. To je stoga što je za čovjeka prirodan položaj tijela u vrijeme stresa fetalni položaj. U fetalnom položaju spušteni su prsti i dignute pete i leđa su povijena prema naprijed, sve suprotno od onog što se traži. Položaj tijela čini zbroj položaja svih dijelova tijela. Znači ako dovedemo u red položaje svih dijelova tijela, dovest ćemo tijelo jahača u pravilan polozaj. Dalje, kombinaciom vježbi "na suhom", "na konju" i aktivnim promatranjem pravilnog položaja (poželjnog) kompića sa kojim zajedno pokušavate naučiti kas , te "hvatanjem ritma", novopečeni jahač u svojoj psihi izgrađuje "vodilice" po kojima će se kretati njegovo tijelo. Te vodilice se jaaako brzo formiraju i čovjek jako brzo može usvojiti dobre ali na žalost i loše pokrete tijela prilikom kasa. Jednom kada ih usvojite jako je teško promjeniti krivo naučene pokrete i zamjeniti ih pravilnima.

Da bi na pravilan način pohvatali sve gore izloženo, potrebna vam je sva pomoć koju možete dobiti. Miran konj, dobro sedlo i instruktor koji zna sto radi, i nije mu "teško" to i raditi. I isključivo omjer rada jedan instruktor na jednog školarca (ostali, ali ne njih više od 4 mogu i moraju aktivno promatrati sa strane), idealno je raditi sa dvoje kada svak školarac dobije po dvije prilike duge 15 minuta da zagospodari svim djelovima svoga tijela istovremeno. U stvari idealno je troje ... kada četvero školaraca istovremeno sudjeluje u učenju često puta im se zbog brbljanja sa strane gubi efikasnost učenje. Dakle da netko nešto ne bi krivo shvatio ... iako istovremeno satu prisustvuje četvero ljudi radi se samo sa jednim konjem i jednim školarcem u jedinici vremena ... ostali čekaju da na njih dođe red za koje vrijeme imaju dodatnu priliku razjesniti si u glavi što se od njih očekuje i/ili pokušati osvjestiti kontrolu nad pojedinim mišićima koje moraju koristiti za vrijeme jahanja.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok