Pravila

Pravila

U životu vodio sam dva posla koja sam stvorio od samih temelja ... Geronimo škola jahanja je drugi takav posao. Evo da vam odam tajnu kako se u bilo kom poslu vrlo lako i brzo može uspjeti. U početku razmišljaš kako voditi neki posao i nastojiš ugraditi čim više pametnih mehanizama zaštite i pametnih načina "kako se to radi". Onda se počneš baviti poslom kojim se već baviš i svaki problem koji naiđe temeljito izanaliziraš i smisliš neko pravilo kojeg ćeš se obavezno držati u budućnosti. Vrlo brzo prestanu se dešavati problemi, jer na ovaj način problem se može desiti svega jednom.

… izbacili smo western sedla sa jabukom u potpunosti (opetovano smo lupali trbuhom po jabuci, jednom slomili i prsnu kost) … zabranjeno je jahati u trenirkama ili bilo čemu skliskom i rastezljivom (jahač sklizne iz sedla i padne) … obavezno nošenje kacige ili bar šešira kad jašemo po šumi (grane deru po licu, vratu i dekolteu) … zabranjeno jahanje u planinarskim gojzericama (jednom, prilikom pada, gojzerica se zaglavila u uzengiji uz postojeću zaštitu protiv propadanja stopala) … zabranjeno je opustiti ruku kojom vodiš konja dok hodaš pored njega po zemlji (ako konj skoči na tebe, odgurnut će te putem ukočene ruke umjesto lupiti glavom o glavu) … kad si kod konja u boxu obavezno je držati jednu ruku na konju cijelo vrijeme (preko ruke konj "telefonira" jahaču pomak pa jahač stigne izmaknuti noge od kopita) … kad obilaziš oko konja obavezno je strugati-gladiti rukom po konju (konj zna di si i kuda ideš) … prilikom uzdanja konja obavezno mu moraš biti okrenut nožnim prstima od kopita (ne može ti stat kopitom na prste) … zabranjeno je jahati bez grudnjaka ili u toplesu (naganjaju nas lokalni domorodci) … kod silaska sa konja izvan štale obavezno se skače sa konja (konj može zagalopirati u štalu dok mu stojiš u uzengiji sa obje noge sa jedne strane i može te zalijepiti za dovratnik) … prilikom prilaska konju odozada svaki puta se ko debosi glasno javljamo konju (za slučaj da konj zaspe i prepadne se kad mu se prišuljaš, a najviše jer gromki glas jahača rezervira alfa položaj od prve) … obavezan razmak od 2 m između nosa konja kojeg jašeš i repa konja iza kojeg jašeš (konji se ritaju na konja iza pa češće pogode i jahača) …

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok