Jahanje u društvu vlastitog psa.

Jahanje u društvu vlastitog psa.

Da bi vaš pas mogao pratiti konja  prilikom jahanja mora biti zdrav. Tu naročito mislim na displaziju kukova a nešto malo i na psihičko stanje :) . Znači …

... odmah možete prekrižiti veliku većinu njemačkih ovčara. Na pola jahanja pas će leć pod neko drvo … nesposoban za nastavak … srce bi htjelo … ali zadnje noge su u otkazu. Ako imate Malinoa iliti Belgijskog ovčara kao ja primjerice ... stvari izgledaju potpuno drugačije osim što se psihe tiče … možete izjahati nekoliko konja a da pas i dalje oko vas i konja trči krugove. Nezgodno je jedino što oni znaju nešto krivo shvatiti i napasti vas ili konja. Tako primjerice … jednom mi je pala glupa ideja na pamet da se utrkujemo konjima po livadi i usput se deremo na sav glas GGEEERRRONIMOOOOOOO  moj belgijanac je sav ozaren i uzbuđen skočio i ugrizao me za list na nozi … , drugom prilikom moj konj nikako nije htio prijeći preko blatne lokve u šumi a mojoj belgijanki je puknuo ziherung i ugrizla ga je za korijen repa (za batrljak iz kojega raste konjski rep) i skočili smo prek lokve od šuba. Belgijanci nisu zlonamjerni … samo se preveć zanesu. Ti ispadi dogodili su se nakon velikog broja zajedničkih jahanja na kojima se pas ponašao više nego savršeno.  U Geronimu imamo tako mali broj povreda jahača zato što svaki nezgodan događaj analiziramo i zmislimo neko pravilo koje spriječava ponavljanje takvog događaja u budućnosti.

Tako sam ukinuo pravo mojoj belgijanki da jaše sa početnicima, nikad ne znaš, možda joj padne na pamet izjaviti ljubav i nekom drugom a ne samo meni ili konju kojeg ja jašem. Ali to je bilo davno. Evo upravo prerađujem stare članke jer su mi stare stranice pisane u verziji koja se više ne može servisirati. Šmrc ... a na brojaču posjete člancima upravo smo prešli milion pregleda. Uglavno Ciara je danas stara baka i iako nas i dalje prati na našim jahanjima gluposti tipa gore opisane joj već davno ne padaju na pamet. Nabavio sam i dvije Kangalke sa duuugim duuugim nogama ali njih ne puštam na jahanje. Glupi neki cucki ... čuo sam da je jedan otišao na jahanje sa tri Kangala i vratio se samo sa dva. Trećeg nikada više nisu našli. 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok