Jahanje u društvu vlastitog psa.

Jahanje u društvu vlastitog psa.

Da bi vaš pas mogao pratiti konja  prilikom jahanja mora biti zdrav. Tu naročito mislim na displaziju kukova a nešto malo i na psihičko stanje :) . Znači …

... odmah možete prekrižiti veliku većinu njemačkih ovčara. Na pola jahanja pas će leć pod neko drvo … nesposoban za nastavak … srce bi htjelo … ali zadnje noge su u otkazu. Ako imate Malinoa iliti Belgijskog ovčara kao ja primjerice ... stvari izgledaju potpuno drugačije osim što se psihe tiče … možete izjahati nekoliko konja a da pas i dalje oko vas i konja trči krugove. Nezgodno je jedino što oni znaju nešto krivo shvatiti i napasti vas ili konja. Tako primjerice … jednom mi je pala glupa ideja na pamet da se utrkujemo konjima po livadi i usput se deremo na sav glas GGEEERRRONIMOOOOOOO  moj belgijanac je sav ozaren i uzbuđen skočio i ugrizao me za list na nozi … , drugom prilikom moj konj nikako nije htio prijeći preko blatne lokve u šumi a mojoj belgijanki je puknuo ziherung i ugrizla ga je za korijen repa (za batrljak iz kojega raste konjski rep) i skočili smo prek lokve od šuba. Belgijanci nisu zlonamjerni … samo se preveć zanesu. Ti ispadi dogodili su se nakon velikog broja zajedničkih jahanja na kojima se pas ponašao više nego savršeno.  U Geronimu imamo tako mali broj povreda jahača zato što svaki nezgodan događaj analiziramo i zmislimo neko pravilo koje spriječava ponavljanje takvog događaja u budućnosti.

Tako sam ukinuo pravo mojoj belgijanki da jaše sa početnicima, nikad ne znaš, možda joj padne na pamet izjaviti ljubav i nekom drugom a ne samo meni ili konju kojeg ja jašem. Ali to je bilo davno. Evo upravo prerađujem stare članke jer su mi stare stranice pisane u verziji koja se više ne može servisirati. Šmrc ... a na brojaču posjete člancima upravo smo prešli milion pregleda. Uglavno Ciara je danas stara baka i iako nas i dalje prati na našim jahanjima gluposti tipa gore opisane joj već davno ne padaju na pamet. Nabavio sam i dvije Kangalke sa duuugim duuugim nogama ali njih ne puštam na jahanje. Glupi neki cucki ... čuo sam da je jedan otišao na jahanje sa tri Kangala i vratio se samo sa dva. Trećeg nikada više nisu našli. 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi