Koje dodatne koristi jahanje konja pruža jahačima ? ?

Koje dodatne koristi jahanje konja pruža jahačima ? ?

Učeći ljude jahanju primjetio sam neke dodatne promjene kod polaznika.

Oslabađanje od stresa

Jahanje pruža uživanciju ako volite konje, jahanje je možda ispunjenje vaših dječjih maštarija ali jahanje je i puno više od toga. Ako radite posao pun stresa druženje sa konjem u prirodi samo po sebi je relaksirajuće. Uz to postoji teorija da konj kao 500 kg teška krznena "plišana igračka" na sebe preuzima sav negativni statički naboj koji se navodno pojavljuje kod ljudi pod stresom. To je i jedan od razloga zašto je terapeutsko jahanje toliko korisno.

Psihičko sazrijevanje

Naročito kod djevojčia i mladih žena uspješno učenje jahanja može biti korisno za pravilno oblikovanje psihe i odnosa prema problemima u životu. Konjska psiha je izraženo hijerarhijski posložena. Slično kao i kod primitivnih ljudi. Konj će pokušati nametnuti se svome jahaču. Jahač mora naučiti kako će to spriječiti. Tek nakon što konj svojim dobrim ponašanjem zasluži dozvoljeno ga je obilno nagraditi. Za svoju poziciju jahač se na svakom jahanju iznova mora izboriti. Slično je i u životu. Čak je mama jedne djevojčice donjela knjigu koja govori o tome.

Kontrola nad sobom u adrenalinskim uvjetima.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok