Konjički klub Geronimo-što ima novog ?

Konjički klub Geronimo-što ima novog ?

Konjički klub Geronimo ima puno konja. Konji su naša jaka karta ... zbog robustnog načina držanja van štala preko cijele godine u krdu ... kako je to dragi Bog već zamislio ... naši konji su posebno dobri pod sedlom. Mirni i zadovoljni jer se ne drže neprirodno u boxu preko cijele godine kako je to već uobičajeno danas u Hrvatskoj. I super spretni po skliskom terenu jer vježbaju non stop bez prekida. Naši konji rađaju se i umiru van štale. Doslovno. Naši konji vole ljude. Hvatamo ih na ogromnim pašnjacima tako da ih hranimo sa mrkvama ili jabukama. Redovito ostane mrkvi i svega kojima jahači hrane konje i poslije jahanja a prije puštanja čime se pojačava ljubav između konja i jahača. Da istina je ... i konji su najobičniji materijalisti. Da bi mogli hraniti tako velik broj konja većinu konja držimo na ogromnim ograđenim pašnjacima blizu Slunja. Nekoliko konja držimo i u Penezićima blizu Zagreba. To su konji na kojima se počinje učenje jahanja konja. Dakle novo je to što u Geronimu možete jahati i učiti jahanje na dvije lokacije ... blizu Zagreba i blizu Slunja.

Novo je da blizu Slunja postoji praktično gotov centar za zajebanciju nakon jahanja. Blizu ceste, sa privatnim parkiralištem, vodom i strujom, mrežama za ležanje sa mrežama protiv komaraca, pa čak i noćnom rasvjetom. Sa kampicom i brako prikolicom, sa logorskom vatrom, na jednom prekrasnom i čarobnom mjestu. Pazi ovo ... tamo postoji brdo, relativno strmo od početka do veha brda ... a na pol brda potpuno prirodno postoji velika zaravan obrasla sa drvećem koje daje sijenu preko dana i služi za vješanje mreža za spavanje. Čarobno nešto. Ako niste probali ... veeeliki je gušt spavati u mreži za spavanje pod zvjezdama zaštićeni sa mrežom protiv komaraca ... zujanje frustriranih krvožednih komarica (grizu samo komarci ženskog roda ... komarci dečki samo cuclaju nektar iz cvijeća) je taaaako dobro jednom kad se uvjeriš da ne mogu do tebe. Dođe ti ko uspavanka. Pokažeš im sredni prst i lagano utoneš u san ... uz tiho zujanje.

Novo i čarobno je kenjanje u kompost WCe koji su strateški skriveni prirodnim raslinjem blizu mjesta gdje se nalazi sav taj hardware i sve te instalacije. Ima ih 2, a možda napravim još kojeg u slučaju potrebe. WC je drvena kutija u kojoj se nalazi kanta od Jupola, na drvenoj kutiji je montirana daska za sjedenje. Postoji cerada iskrojena i zavarena u obliku kocke sa rukohvatom koja služi da štiti WC dok pada kiša. Pored WCa se nalazi kanta sa piljevinom i lončićem. Kad si gotov baciš 2 lončića piljevine i sa dnom lončića malo izravnaš svoje guze djelo jer se inače stvara piramida ...  i nema ni mirisa ni čudnih prizora na koje nisu navikle oči malih i velikih princeza. Morate doć tamo ako ništa drugo samo zato da to isprobate. :)

Novo je i veliki frižider na otvorenom isto zaštićen ceradom dok nas nema ... tu možete strpati pive i kobasice da nas čekaju hladne dok se ne vratimo sa jahanja.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok