Prednosti - terensko jahanje konja i učenje jahanja konja u Konjičkom klubu Geronimo.

Prednosti - terensko jahanje konja i učenje jahanja konja u Konjičkom klubu Geronimo.

Prednosti učenja jahanja konja u školi jahanja Geronimo su sljedeće.

Dok ne naučiš kas svi satovi su jedan na jedan. To znači da ću ti visiti nad glavom dok ne naučiš sama sebe držati i pokretati u pravilnim školskim pozicijama i pokretima. To znači da ti neću dati da si ugradiš greške koje bi u suprotnom kasnije trebali mukotrpno i dugotrajno ispravljati. To znači da ćeš većinu vremena biti preopterećena. To znači da si nastradala/o

Upravljat ćeš konja jednom rukom. To znači da ćeš jako brzo naučiti imati dobar balans i neutralni položaj jer se za konja nećeš moći niti smjeti držati uzdama. 

Uz jednu ruku za upravljanje konja morat ćeš koristiti i okret/nagib trupom i k tome istovremeno konja upravljati nogama. To znači da ćeš kod svakog okreta i promjene smjera osjećati samo sile koje te guraju u sedlo a ne sile koje bi te gurale iz sedla. To znači d aćeš morati naučiti konja upravljati težištem. A jahanje konja težištem je najbliže što ljudi mogu doći letenju a da ne lete za pravo.

Kada naučiš kas nastavak učenja će se većinom ali ne posve odvijati na terenu. To znači da ćeš uživati ko malo prase i nećeš ni skužiti koliko puno toga učiš i koliko napreduješ. To znači da će ti biti zanimljivo i poučno promatrati i oponašati starije jahače koji pravilno jašu. To znači da je moguće da povremeno imaš napadaje panike. Ako ti ne ide a ja sam baš raspoložen to može značiti da ćeš se plakati ili ćeš pokušati odustati.

Jahat ćeš na konjima koje ne trebaš tjerati da bi išli brže. To znači da će ti povremeno ići suze na oči čisto od brzine kojim jašeš ... a malo i zbog samosažaljenja i brige kako ćeš to preživjeti.

Naučit ćeš tehnike koje se nigdje drugdje ne uče. Kao na primjer tehnika klizanja konjem nizbrdo ... tehnika skakanja potoka i graba iz mjesta ... tehnika penjanja po jako strmim uzbrdicama ... tehnika kačenja nogama sa konja i stremen dok te netko divljački pokušava izgurati iz sedla gurajući te u visini kukova tako dugo dok konja ne izgura u stranu. To znači da ćeš na svakom terenu i svakoj terenskoj prepreci točno znati što trebaš učiniti da ostaneš na konju.

Učit ćeš jahanje na raznim konjima i raznim sedlima ako želiš. I bez sedla.

Družit ćeš se sa ljudima koji se ne boje ili barem kontroliraju svoj strah. Povremeno ćeš pucati jer će ti napetost biti neizdržljiva ... ali ćeš svaki puta dobiti šansu da se ispričaš za svoje riječi i svoje ponašanje tako da kupiš 15 kolača kod Vinceka i počastiš ekipu koja je morala slušati tvoja kenjanja na prošlom jahanju. Ja na žalost ne jedem kolače jer ganjam famoznih i fantomskih ispod 10% tjelesne masnoće ... ali uživam gledati da ostali jedu i debljaju se.

Kada sam dobre volje i imamo mogućnosti pečem najbolje palačinke poslije jahanja. Nutelu morate sami donjet.

Ljeti a za okladu i u druga godišnja doba organiziramo kupanja u Mrežnici pod devizom ... što nas ne ubije čini nas jačim. :)

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok